Goed boos zijn

Boosheid is een lastige emotie. Vaak vinden we dat boosheid moet worden voorkomen en dat het beter is om redelijk en vriendelijk te blijven. Of we deinzen ervoor terug, bang voor de eventuele gevolgen… Het effect van deze vermijding is dat boosheid naar binnen slaat en aan je vreet, of dat na enige tijd de druk zo hoog oploopt totdat je ontploft. Onderdrukken blijkt dus geen goede optie, maar wat dan wel en hoe dan?

Inspiratie:
Dat boosheid soms nodig is illustreert een prachtig verhaal uit de Hindoeïstische mythologie over de godin Kali en de god Shiva. Ze trekken samen ten strijde tegen demonen die voor verdeeldheid en haat zorgen in het land. Tijdens de workshop vertel ik dit oude verhaal en leg ik uit hoe boosheid van waarde kan zijn en welke aspecten daarbij van belang zijn. Het verhaal is het uitgangspunt voor deze workshop.

Werkwijze:
Tijdens deze workshop ervaar je de kracht van boosheid, de energie die het geeft en het effect ervan. Je leert ook hoe je tijdens je boosheid aanwezig en gewetensvol blijft, waardoor je voorkomt dat het uit de hand loopt. We maken gebruik van stevig lichaamswerk, oefeningen uit de vechtsport, dans, stem en rollenspelen. Aan het einde van de workshop bespreken we hoe je deze kwaliteiten kunt stimuleren en in kunt zetten in je dagelijks leven.

Praktisch:
Datum: Woensdag 22 mei van 9:00-13:00u
Locatie: ‘de Havenweg’, Havenweg 21G in Amersfoort
Kosten: 55,- inclusief koffie, thee en een eenvoudige lunch

 

Voorwaarde voor deelname:
Als je pijnlijke, traumatische ervaringen hebt opgedaan met boosheid     overleggen we eerst of deelname wijs is.

Aanmelden: per mail of door te bellen