Hemelvaart, dauwtrappen en zang

Al heel lang viert men rond Hemelvaart de opkomst van het nieuwe leven in de natuur en wordt de eerste fruitoogst van het seizoen gezegend. Een  mooie  aanvullende traditie is het ‘dauwtrappen’ of ‘hemelvaren’, men geloofde dat de dauw op het gras een zuiverende en genezende werking zou hebben (wij geloven dat nog steeds :-)) Mensen stonden heel vroeg op om zingend met blote voeten in het gras te dansen. Prachtig!
Wij (Frank, mijn man, en ik) hebben deze tradities gekozen als inspiratie om deze periode te vieren in de natuur met een wandeling, met meditatie, zang en ontbijt.

In “Bloeidaal” een klein natuurgebiedje tussen Amersfoort en Hoevelaken gaan we wandelen in alle vroegte en in stilte. We snuiven de geuren op van fluitenkruid en de meidoorn, luisteren naar de wind en karekiet in het riet, vangen de eerste zon op onze huid en spotten allerlei dieren waaronder misschien een paar reeën. Door dit gebiedje loopt de Barneveldse Beek, daar houden we stil op een beschutte plek. Frank neemt ons mee in een meditatie met aandacht en liefde voor de natuur. Ik, Greet, ga van daaruit met een paar eenvoudige liederen met jullie zingen, zachtjes zodat we de natuur niet opschrikken. Daarna drinken we een kopje thee. Na de wandeling ontbijten we bij ons in de tuin (en als het te koud is binnen).

Praktisch:
Datum en tijd: Donderdag 30 mei om 6:30u
Locatie: We starten bij de parkeerplaats van Bloeidaal, Koedijkerweg 16, Amersfoort
Na de wandeling gaan we naar ons huis voor het ontbijt. We verwachten dat we ongeveer om 8:30u aan tafel zitten.
Kosten: 20,- euro
Aanmelden per mail: blok.greet@gmail.com of door te bellen: 06-22966043