Buikgevoel

De laatste tijd heb ik aardig wat buiken mogen masseren. Heel bijzonder vind ik dat. Bij het idee dat iemand anders mijn buik gaat aanraken is mijn eerste reactie dat ik even mijn adem inhoud en mijn buik intrek. Ik schrik een beetje en deins terug. Vergelijkbare reacties zie ik soms ook in eerste instantie bij mensen aan wie ik een buikmassage voorstel. Het is een spannend gebied van ons lichaam en het komt heel dichtbij. Dat realiseer ik me heel goed als ik een buik mag masseren.

Toch merk ik bij iedereen die het toeliet, dat het ze goed deed. Er ging een wereld open, voor de mensen die ik mocht masseren en voor mij. Er werd zoveel gevoeld en ervaren. En het bracht prachtige inzichten. Ik ben er van onder de indruk. Hier een prachtig voorbeeld:

Een vrouw voelde een steen in haar buik die op haar drukte, het voelde zwaar. Terwijl haar buik werd aangeraakt, realiseerde ze zich dat ze veel verantwoordelijkheid voelde voor haar moeder, dat ze haar spaarde en haar uit de wind hield. Ze besefte dat ze dat al deed vanaf dat ze 5 jaar was en ze zich sindsdien nooit meer echt vrij voelde. Op de massagetafel ontdekte ze ook weer het vrije meisje in zichzelf dat graag schelpen verzamelde op het strand en ze mee naar huis nam. Daar houdt ze nog steeds van. Hoewel ze er ook voor haar moeder wil zijn, besloot ze ook om zichzelf meer ruimte en vrijheid te permitteren.
(Leuke bijkomstigheid is dat er heel veel schelpen in mijn massageruimte liggen en ze had toevallig die dag wat schelpen voor mij meegenomen. Iets in haar kende dat gevoel van vrijheid nog steeds …☺)

Verder zie ik mensen vooral ontspannen en tot rust komen als ik hun buik masseer. Daardoor beginnen darmen vaak te borrelen en sommigen moeten gelijk naar de wc. Anderen beseffen dat hun onderbuikgevoel veel meer klopt dan de drukke gedachten en redenaties in het hoofd.

Ik kan het je aanbevelen meer aandacht te schenken aan je buik.
Je mag natuurlijk komen voor een (buik-) massage, maar het kan ook heel simpel. Leg af en toe je hand op je buik, voel de warmte van je hand en de natuurlijke deining van je ademhaling. Het kan overal, terwijl je ergens zit of voordat je gaat slapen in je bed. Geef je buik de ruimte, houd je adem en je buik vooral niet in, buik lekker uit!
Merk wat er gebeurt. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!