Bezinningsdagen

Wat een fijne plek is dit, zo stil en rustig. Zo heerlijk om hier te zijn om te ontspannen en op te laden. Deze verzuchtingen horen wij regelmatig als mensen bij ons komen.

Zo ontstond het idee om bezinningsdagen te organiseren, omdat onze plek er gewoon om vraagt en omdat ik er zelf ook zo van hou. Een dag om te vertragen, stil te worden en tot jezelf te komen.

IngrediĆ«nten van deze dag zijn licht lichaamswerk, stilte, meditatie, visualisaties, mindfulness en het zingen van mantra’s en andere eenvoudige spirituele liederen. Sommige liederen begeleid ik met mijn drum. Het monotone ritme en de diepe klank hebben een aardend en rustgevend effect.

Op ons terrein is een spiraal aangelegd, een eenvoudige variant op een labyrint. Deze plek kan je helpen om dieper in jezelf af te dalen. Je kan de spiraal in lopen met bijvoorbeeld een vraag, een dilemma, of om een kaarsje aan te steken, net wat je nodig hebt. Het is iedere keer weer een verrassing wat er vanzelf naar je toe komt.

Gedurende de dag is er ook lege ruimte en tijd om te mijmeren. Je kan hier wandelen, bij een vuurtje zitten, schommelen onder de walnoot, staren over de weilanden en als het lekker weer is een dutje doen in de hangmat.

Verder is er koffie, thee met wat lekkers en een heerlijke gezonde lunch.

Praktisch:
2023
woensdagen: 21-6 en 20-09
Van 10:00-16:30

Kosten: 95,00
Dit is inclusief de lunch, koffie, thee en lekkers

Locatie: Jurdensdijk 2, de Heurne

Aanmelden: kan per mail: blok.greet@gmail.com of door te bellen: 06-22966043

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 10


THUIS
Vind een stoel en trek je haast uit
hang haar traag over de leuning
naast je deadlines en gedoe

leeg je hoofd en leg de wereld
aan je voeten, laat maar liggen
kom je later wel aan toe

maak jezelf een poosje kwijt

neem een koffie
en DE tijd

Judith Nieken