Buikgevoel

een massage van je buikorganen

Als je buik helemaal warm en ontspannen is dan ben je waarschijnlijk heel erg gezond en emotioneel heel evenwichtig. Klinkt ideaal he? Volgens mij is dat bij niemand het geval, er is altijd wel iets wat de boel verstoord. Stress, onverwerkte emoties en ongezonde gewoonten zorgen voor opstoppingen in je organen en dat werkt zowel fysiek als emotioneel door. Een massage van je buikorganen helpt je bewust worden van die opstoppingen, de onderliggende oorzaken en zorgt voor een betere doorstroming in je organen. Het effect hiervan merk je vaak in de dagen erna. Het kan zijn dat je in eerste instantie meer klachten krijgt. Maar uiteindelijk voel je daarna (meestal) meer energie, vrijheid en vertrouwen. 

Chi Nei Tsang
In deze massage laat ik me inspireren door de Chi Nei Tsang, een Taoïstische massage die al duizenden jaren oud is. De oude Taoïsten realiseerden zich dat onderdrukte emoties leiden tot gezondheidsproblemen en dat die zowel fysiek als geestelijk ons welbevinden en functioneren ondermijnen. Zij ontdekten dat iedere emotie verbonden is met een bepaald orgaan. Zo zetten bijvoorbeeld zorgen en piekeren zich vast in je maag en milt en irritatie en boosheid in je lever. (Deze kennis is ook in ons land al langer bekend. Dat blijkt uit gezegden als ‘je gal spuwen’ en ‘zeggen wat je op je lever hebt’)
Van daaruit ontstond de Chi Nei Tsang een ontgiftende, helende en transformerende massage die diep doorwerkt in de organen en de emoties die er spelen. 

Massage en dagelijks leven gaan samen
Deze massage is een grote opruiming zou je kunnen zeggen en dat geeft een heerlijk gevoel. Om dat gevoel te onderhouden helpt het om te dealen met de onderliggende oorzaken. Stel je voor dat je bijvoorbeeld ontdekt tijdens de massage dat je ergens boos over bent of dat een oud verdriet naar boven komt. Dan is het heel zinnig om dat serieus te nemen, te doorvoelen en, als dat nodig is, er iets mee doen. Boosheid kan een teken zijn dat je duidelijk mag gaan staan voor je grenzen en om oud verdriet kan je ook nu nog huilen. Zo kunnen deze massage en je leven in de praktijk elkaar versterken.

Werkwijze
Onze buik is intiem en kwetsbaar en een massage van dit gebied kan spannend zijn. Ik ben me daar heel erg van bewust. Daarom vind ik het belangrijk dat we eerst goed afstemmen, zorgen dat we ons veilig en vertrouwd voelen bij elkaar en open en eerlijk kunnen zijn. Dat doen we met behulp van een meditatie, een ontspanningsoefening, een kort gesprekje, net wat er op dat moment nodig is. Van daaruit ga ik je masseren. De massage kan soms wat gevoelig en pijnlijk zijn. Het is heel fijn en belangrijk dat je je grenzen aangeeft. Ik zal je daarbij helpen. Na de massage ronden we rustig af, we drinken thee en wisselen uit wat je ontdekte en wat dat betekent in de praktijk van jouw leven op dit moment. 

Een massage kan nog een tijd nawerken en juist in die tijd kunnen inzichten opborrelen. Plan, als het kan, extra tijd en rust in na je massage.

Praktisch
De hele behandeling duurt 75 min.
Kosten: 1 massage – 80,- 
3 massages – 195,-
Bij een krappe beurs een aangepast tarief in overleg. 
Na je massage krijg je van mij per mail een factuur.

Een client over deze buikmassage:
‘Deze massage doet me goed, ik zit lekkerder in m’n vel’