Over mij

jeugd
Ik ben geboren in 1967 in Gorinchem en oudste dochter uit een gezin met 7 kinderen.
In 1978, ik was toen 11 jaar, emigreerden we naar Israel en woonden daar 9 jaar in Nes-Amim, een kleine idealistische kiboets-achtige nederzetting. Deze periode is indrukwekkend en heel bepalend geweest voor de rest van mijn leven. Ik ging naar een joodse school en kwam vanuit een aanvankelijk christelijke opvoeding steeds meer in aanraking met de joodse traditie, maar ook met andere tradities. Israël is een echte smeltkroes en ik genoot daarvan! Toen al besefte ik dat er veel meer overeenkomsten zijn dan verschillen tussen veel religies en tradities. Ik heb daar veel gereisd, liftend vooral, en veel van het land gezien. Veel tochten gemaakt in de prachtige en gevarieerde natuur van bergen en heuvels, woestijn en een lange kustlijn. Ik heb buiten geslapen onder de sterrenhemel en bijzondere historische en heilige plekken bezocht. Ik hou van het land, ondanks alles wat er speelt en kom er nog steeds graag.

  Annakerk in Jeruzalem

jongvolwassen
Toen ik 20 was kwam ik weer naar Nederland. Een hele overgang, die niet makkelijk was. Ik ging studeren en werken in het basisonderwijs, trouwde en werd vrij jong moeder van Marijn, Jesse en Tamar. Zij zijn een groot geschenk in mijn leven! Sinds kort is er een geschenk bij gekomen; Lot, mijn eerste kleindochter!

keerpunt
Toen ik 40 was werd ik verliefd op Frank en hij op mij. Het was een enorme schok, we waren beiden getrouwd. Ik realiseerde me dat ik mijn leven leefde vanuit beelden en patronen waarvan ik dacht dat het klopte en hoorde, niet vanuit wie ik werkelijk was. Sindsdien ontdek ik stap voor stap wie ik ben en is er veel veranderd in mijn leven. Met pijn in mijn hart ben ik gescheiden en inmiddels getrouwd met Frank, ik nam ontslag uit het onderwijs en werk sinds 2011 als zelfstandige.

werk
Ik werk als holistisch masseur, zing met mensen (koordirigent klinkt zo officieel) en geef, vooral lichaamsgerichte, trainingen en bezinningsdagen. Ik hou ervan om mensen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling, in het steeds vrijer worden en meer wie ze van nature zijn. Ik hou van echt contact, van openheid en eerlijkheid, ook over de meest schaamtevolle gevoelens en gedachten. Ik ervaar steeds weer dat als alles er mag zijn, er bevrijding en ontspanning plaatsvindt en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden.

opleidingen en cursussen:
bij het Itip:
3 jarige opleiding Integrale Psychologie
2 jarige Energetische Opleiding
Mindfulness-trainers Opleiding
Opleiding Psycho Dramatische werkvormen
bij Holos:
masseursopleiding
Massage en Tantra
korte trajecten bij het Centrum voor Stembevrijding en nog heel wat andere cursussen en trajecten.

grote sprong
In december 2021 maakten Frank en ik een grote sprong en verhuisden we vanuit een rijtjeshuis in Amersfoort naar het buitengebied van de Heurne, in de Achterhoek vlakbij de Duitse grens. We kochten een boerderijtje in achterstallig en primitieve staat met 6000m2 grond. We zijn deze boerderij helemaal natuurlijk en duurzaam aan het verbouwen en renoveren. We proberen grotendeels ons eigen voedsel op een natuurlijke manier te verbouwen, geïnspireerd door voedselbossen, permacultuur en andere mooie methodes. We leren door ons te informeren en door te doen. Het is een plek waar andere mensen van mee mogen genieten, mee mogen helpen opbouwen en van mogen oogsten. Een plek waar je tot rust en tot jezelf kan komen en ervaren hoe het is om natuurlijk op jezelf en samen te leven. Als je op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen hier en meehelpdagen stuur me dan een berichtje, dan zet ik je op een mailinglijst en/of volg me op sociale media.