Krachtige basis

massage van buik, bekken en benen

(In mijn beschrijving hieronder heb ik het over vrouwen. Maar ik weet dat er ook mannen zijn die dit patroon herkennen en vrouwen die het niet herkennen. Hoe dan ook, iedereen is welkom!)

In mijn massagepraktijk valt het me op hoe weinig verbinding vrouwen hebben met het onderste deel van hun lichaam. De pijn en spanning in nek en rug en de drukte in het hoofd worden gevoeld, maar dat bekken, buik en benen vaak koud, gespannen of leeg voelen hebben de meesten niet door. Hierdoor missen we letterlijk onze basis, onze stevigheid, balans en veerkracht en ons centrum van rust en intuïtie, van sensualiteit, plezier en levenslust.

Hoe komt dat?
Generaties lang hebben vrouwen de boodschap gekregen om vooral te leven vanuit het hart (bovenste deel van je lichaam), om dienstbaar te zijn en te zorgen voor anderen. Er werd (en wordt, vaak onbewust, nog steeds) een groot beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef, voor ontspanning, genieten en plezier was geen ruimte. Daarnaast waren intuïtie en buikgevoel uit den boze. Redenen genoeg dus om in het bovenste deel van je lichaam te bivakkeren.

Veel vrouwen weten inmiddels dat het niet meer nodig is en toch blijken deze patronen verre van doorbroken. Stil staan en luisteren naar ons gevoel en intuïtie zijn we niet meer gewend, waardoor we het vaak ook niet meer voelen. Of we laten onze gevoelens makkelijk opzij schuiven door -voornamelijk onze eigen- oordelen. Daarnaast voelt geven veel makkelijker dan ontvangen. Tijd nemen voor jezelf, dingen doen die je leuk vindt en aangeven wat je fijn vindt voelen ongemakkelijk en roepen schuldgevoelens op. Sterker nog, veel vrouwen weten niet (meer) waar ze naar verlangen.
Herken je deze patronen? Voel je ook hoe het je ondermijnt en ben je er aan toe om het anders te leren doen? Met de massage-serie ‘Krachtige basis’ kan ik je daarbij helpen.


Massage en werkwijze
Als je weet wat je ondermijnende patronen zijn laat je ze niet zomaar los. Dat komt omdat het weten vooral een hoofdig weten is, terwijl je patronen opgeslagen liggen in je lichaam. De weg naar verandering gaat dus via je lichaam en het voelen en niet via je hoofd. Door de vergeten delen van je lichaam te masseren komen ze weer tot leven en ga je er meer voelen. Dat kan ongemakkelijk of pijnlijk zijn. Weet dat er ruimte is voor alles wat je tegenkomt aan emoties en gevoelens. We hebben tijd, er hoeft niks te worden geforceerd of opgelost. Acceptatie, zachtheid en liefde staan voorop.

De lotus groeit en bloeit in de modder. Als je het lastige deel hebt doorleefd kom je aan bij pure en krachtige bronnen in jezelf die je helpen om op een natuurlijke manier voor jezelf te zorgen en te genieten van het leven. Contact met je basis maakt het makkelijker om duidelijk te zijn in je grenzen en je verlangens. Je bent meer ontspannen en vertrouwd meer op je natuurlijke wijsheid, seks is fijner, je bent energieker en het leven voelt vrijer en lichter. Het leven houdt z’n natuurlijke ups en downs, maar je hebt nu meer in huis om daarmee om te gaan.

Deze massages kunnen je raken en lang doorwerken. Het is heel fijn als je na de massage nog wat tijd en ruimte hebt voor jezelf. 

Praktisch:
1 massages van 75 min. (inclusief thee) kost 80,- 
3 massages binnen een periode van een half jaar kosten 225,-
Als je een heel laag inkomen hebt is een ander tarief in overleg mogelijk.