Vacht-vilten

Ik hou van natuurlijk en duurzaam leven. Ik vind het ook belangrijk, want zoals we nu leven putten we onze prachtige Moeder Aarde uit. Daarom probeer ik onder andere zo min mogelijk afval te produceren, te hergebruiken en zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken. Dus toen ik hoorde dat boer Arie, mijn buurman, al zijn afgeschoren wol als afval afvoerde en daar zelfs voor moest betalen hoefde ik niet lang na te denken. Sindsdien help ik bij het scheren en wordt alle wol bij mij gebracht. Wat een prachtig materiaal! En wat heerlijk al die wol van dieren waar ik zo dol op ben!
Maar wat moest en kon ik ermee?

Van alles dus heb ik ontdekt, onder andere vilten. En met name in het vacht-vilten ben ik inmiddels aardig bedreven geraakt. Er liggen bij ons vachten op de bank, als kleed op de grond en we slapen erop. Het voelt heel fijn en het is lekker warm. Ik kan het je van harte aanbevelen! Vind je het ook leuk om een eigen vacht te komen vilten? Dat kan. Maak een afspraak, alleen of met z’n tweeën en we gaan aan de slag. Of sluit aan bij een workshop vacht-vilten in een groep.

Hoe gaat het in z’n werk?
Allereerst kies je een vacht die je mooi vindt. De vachten zijn van het ras ‘Hollands bont’, ze zijn gevlekt, donkerbruin of grijzig. We gebruiken het mooiste stuk van de vacht, maximaal 1 meter bij 80 cm. Tegen de geschoren kant van je vacht gaan we gekaarde wol vilten met warm water en groene zeep. Als je alleen of met z’n tweeën komt dan kaarden we de wol samen. Met een hele groep lukt dat niet, dan hebben wij de wol al voor jou gekaard. Het water met zeep gieten we over de de gekaarde wol en verder is het een kwestie van wrijven en rollen. Niet heel moeilijk, lekker fysiek en in de buitenlucht. Je maakt zo’n vacht in tweetallen en je bent er een paar uur mee bezig.

Praktisch:

alleen of met z’n tweeën
Als je alleen komt, dan help ik je en werken we samen. Dat duurt ongeveer een dagdeel (ochtend of middag)
Je kan ook met z’n tweeën komen. Dan help ik ook natuurlijk, maar werken jullie samen. In de ochtend maak je dan samen de ene vacht, in de middag de andere.
Ik zorg voor koffie, thee, wat lekkers en een lunch.

Zolang het weer aangenaam genoeg is kan je een afspraak maken om een vacht te komen vilten. Je kan me mailen of bellen: blok.greet@gmail.com of 06-22966043

workshop
Op vrijdag 23 augustus organiseer ik samen met Erna een workshop vacht-vilten.
Er kunnen max. 8 mensen meedoen.
De workshop duurt van 10:00-16:00 (ongeveer) en is inclusief koffie, thee, wat lekkers en een lunch.

Kosten: 125,- p.p incl. materialen, eten en drinken
(10,- van iedere vacht gaat naar boer Arie)

Aanmelden kan door te mailen of bellen: blok.greet@gmail.com 0f 07-22966043