Verstil en zing

In ons vaak volle en drukke bestaan valt het niet mee om te stoppen met bezig zijn, stil te worden en aandacht te hebben voor onze binnenwereld. Het effect kan zijn dat ons leven gestrest en vluchtig wordt. We missen dan de diepere en oorspronkelijke lagen in onszelf en de boodschappen die ons daar ingefluisterd worden. ‘Verstil en zing’ is een moment om samen in een klein groepje (i.v.m carona) , tot jezelf te komen, rustiger en stil waardoor je weer contact kan maken met die diepere lagen in jezelf.

We beginnen met het wassen van onze handen, met dank aan Carona ;-). Het helpt mij om het te zien als een reinigingsritueel, net als het voeten wassen bij een moskee, het dopen in de kerk en het mikve (reinigingsbad) in de joodse traditie. We spoelen het aardse, alledaagse af en maken met elkaar een zuivere, pure start. Ik wil de huidige situatie niet romantiseren, maar het voelt heel anders om het zo te zien, vind je niet? 

Daarna beginnen we met licht lichaamswerk, met trage en ontspannende bewegingen waardoor ons lichaam en onze gedachten tot rust komen en kalmeren. Van daaruit maken we contact met onze ziel, onze essentie of hoe je het ook maar noemen wilt. Dat doen we door te zingen, mantra’s, spirituele liederen of enkel een paar klanken die van binnenuit ontstaan. Rustig en langere tijd dezelfde melodie. Soms speel ik mee met mijn drum. Tussen het zingen door zijn we stil. 

Praktisch:
We komen samen bij ons thuis met max. 4 of 5 mensen. (Inclusief mijzelf en soms met Frank, mijn man). Zo kunnen we 1,5 meter afstand houden en houden we ons aan de richtlijnen. Het programma duurt ongeveer 5 kwartier en wie wil kan naderhand blijven thee- of koffiedrinken. 

Het moment waarop we samenkomen en de frequentie kiezen we in overleg. Mogelijkheden zijn maandag t/m donderdag, overdag en in de vroege avond. 

Als je 1x meedoet betaal je 15,-, voor 5x betaal je 70,-

Mail of bel 06-22966043 als je mee wil doen. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een moment.