Vrijer zingen

Individueel of met z’n tweeën

‘Niet schrikken Birk,” zei Ronja. ‘Nu komt mijn lentegroet.’. Toen stootte Ronja een juichkreet uit, zo schel dat hij wel van een vogel leek te komen. Een juichkreet die tot diep in het bos te horen was. Toen zei ze tegen Birk: “Zo moest ik de lente verwelkomen, anders zou ik uit elkaar gebarsten zijn.
Uit: Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren

Ken je deze scene uit de film van Ronja de roversdochter? Het is een heerlijke scene waar ik helemaal vrolijk van word. Die lentekreet van Ronja is zo vrij, zo puur en ongepolijst. Heel krachtig en super inspirerend! De kinderfilm is een aanrader en zit boordevol met dit soort fragmenten. De roversbende waar dit verhaal over gaat heeft geen enkele moeite om zich te uiten. Ze kunnen uitbundig lachen, voluit boos zijn en intens verdrietig, ze zijn recht door zee en hebben het hart op de tong. En zoals ze zijn zo zingen ze ook:

Lijkt het je niet heerlijk bevrijdend (en een tikkie spannend…) om zo te zingen? Recht vanuit je hart en je gevoel en dat technische perfectie en hoe het hoort gewoon niet boeit? Dan ben je van harte welkom om samen met mij te komen zingen. Ik hou er namelijk heel erg van. Natuurlijk lukt dat niet zomaar ineens en niemand is altijd helemaal vrij, ik ook niet, maar als je er open voor staat kan je het wel meer ontwikkelen. Ik help je daar graag bij!

Ik ben geen geschoolde musicus. Voor mij waren muziek- en zangles, ook al heb ik het jaren gevolgd, een ramp (ook voor mijn leraren). Ik oefende thuis de stukken waar ik zin in had (en veel minder wat moest) en speelde vooral hoe ik het voelde en niet wat er stond. Toch had ik ook moeite met mijn eigenzinnigheid en dat ik niet in het gareel pas. Gaandeweg heb ik het idee los gelaten dat ik niet oké ben , ik ben steeds vrijer geworden en het op mijn eigen manier gaan doen. Daardoor kan ik anderen inspireren en helpen het ook te doen.

Met behulp van spel en beweging help ik je om losser te worden, meer te ontspannen en meer in je gevoel te komen. Van daaruit gaan we zingen en improviseren. We zingen met name wereld- en spirituele liederen, eenvoudig en toegankelijk. Energiek Afrikaans, melancholisch Jiddisch, verstillend Taizé, aards Shamistisch, kortom van alles. We zingen in canon, 2-stemmig en creaties die uit niets en spontaan ontstaan. Soms speel ik mee op m’n drum en misschien zelfs op de piano.

Praktisch:
Een les (of hoe je het maar noemen wilt) duurt ongeveer 1 uur
Kom je alleen dan betaal je 45,- per keer, voor 5x betaal je 180,-
Kom je met z’n tweeën dan betaal je 30,- p.p. per keer, voor 5x betaal je 125,- p.p.

We zingen bij mij thuis op de Randenbroekerweg 68 in Amersfoort

Voor meer informatie of om je aan te melde mag je me mailen : mail
of bellen (06-22966043)