Zing je vrij

Eens in de 3 weken op vrijdagavond organiseer ik in Amersfoort ‘Zing je vrij’ voor mensen die van samen-zingen houden, puur, ontspannen en pretentieloos. Kunnen zingen is geen issue (iedereen kan zingen!). Ervaring is niet nodig.

We zingen eenvoudige liederen, mantra’s, canons en meerstemmig uit verschillende landen en culturen. Het ene moment zingen we uitbundig en opzwepend, een ander moment klein en ingetogen: swingend Afrikaans, melancholisch Russisch, een ontroerend liefdeslied uit Macedonië, een verstillende mantra.

We starten met lichaamswerk omdat je vanuit je lichaam van nature makkelijker zingt dan vanuit je hoofd. Het maakt je losser en het ontspant. De stevigheid en intensiteit van het lichaamswerk hangt af van de tijd van het jaar, in de zomer vaak met wat meer energie, in de winter trager en meer ingetogen. We improviseren, spelen, proberen uit, je kan humor verwachten, gekkigheid, verdieping, stilte en intensiteit.
Na de pauze bouwen we de avond af, er komen kaarsen in de kring, we vertragen en laten het al zingend rustig en stil worden.

Praktisch:
Data tot de kerstvakantie: 06-09, 27-09, 18-10, 01-11, 29-11, 13-12

Kosten voor een half seizoen  zijn 80,-
voor een losse avond betaal je 15,-
Graag vooraf betalen.

Programma:
18:45 u inloop
19:00u start
tussendoor pauze met koffie en thee
21:00u einde avond

Locatie: Pop Up Parkhuis Amersfoort, Heiligenbergerweg 187, neem dan fietspad (Vosheuvelpad), rechtsaf richting sportpark Dorrestein.

Mijn rekeningnummer is: NL09 TRIO 0198 0537 97 op naam M.Blok.

Opgeven: per mail

ZINGEN OP ZONDAG
Vanaf januari 2020 gaat ‘Zing je vrij’ naar de zondagochtend, 1 keer per maand van 10:00-11:30u met voor wie wil naderhand koffie en thee. Als je wil kan je lekker buiten zitten aan een picknicktafel of bij het vuur.
Nieuwe data zijn:
19-01, 16-02, 15-03, 19-04, 10-05, 07-06

Deelnemers over ons zingen:

‘Koffie, diverse potten geurende thee, water, lekkers, kaarsen aan, de stoelen in de kring. In deze sfeervolle ambiance ontvangt Greet ons samen met Frank om samen te zingen. ‘Samen’ is hier zeker het verbindende woord, los van de verschillende samenstellingen van de groep. Maakt helemaal niet uit. Juist heel ongedwongen en tot onze verrassing staan we op een gegeven moment twee- tot driestemmig te zingen. Wauw! Zijn wij dat? Jawel, dat krijgt Greet met haar enthousiasme steeds weer voor elkaar.’

‘Greet schept een vrolijke, ontspannen sfeer waar we eerst lekker gaan opwarmen en daarna samen de mooiste liederen gaan zingen. Ze oefent het lied stap voor stap in en iedereen zingt naar eigen mogelijkheden. Daarna zingen we het lied een aantal keren meerstemmig. Tussendoor drinken we koffie en thee en na afloop ontmoeten we elkaar nog even. Allemaal in een fijne sfeer om je weekend geïnspireerd te beginnen. Heel bijzonder.’