Zing je vrij

Eens in de maand op zondagochtend organiseer ik in Amersfoort ‘Zing je vrij’ voor mensen die van samen-zingen houden, puur, ontspannen en pretentieloos. Kunnen zingen is geen issue (iedereen kan zingen!). Ervaring is niet nodig.

We zingen eenvoudige liederen, mantra’s, canons en meerstemmig uit verschillende landen en culturen. Het ene moment zingen we uitbundig en opzwepend, een ander moment klein en ingetogen: swingend Afrikaans, melancholisch Russisch, een ontroerend liefdeslied uit Macedonië, een verstillende mantra.

We starten met lichaamswerk omdat je vanuit je lichaam van nature makkelijker zingt dan vanuit je hoofd. Het maakt je losser en het ontspant. De stevigheid en intensiteit van het lichaamswerk hangt af van de tijd van het jaar, in de zomer vaak met wat meer energie, in de winter trager en meer ingetogen. Al bewegend en zingend  improviseren en spelen we. Je kan humor verwachten, gekkigheid, verdieping, stilte en intensiteit, kortom een fijne ochtend!

Praktisch:
Datum: zondag 21-06

Tijden:
vanaf 9:45u inloop
zingen van 10:00-11:30u
Voor wie wil is er naderhand koffie en thee met wat lekkers . Je kan lekker buiten zitten aan een picknicktafel of bij het vuur.

Kosten: 20,-
Graag vooraf betalen.
Mijn rekeningnummer is: NL09 TRIO 0198 0537 97 op naam M.Blok.

Locatie: Pop Up Parkhuis Amersfoort, Heiligenbergerweg 187, neem dan fietspad (Vosheuvelpad), rechtsaf richting sportpark Dorrestein.

Opgeven: per mail

Deelnemers over ons zingen:

‘Koffie, diverse potten geurende thee, water, lekkers, kaarsen aan, de stoelen in de kring. In deze sfeervolle ambiance ontvangt Greet ons samen met Frank om samen te zingen. ‘Samen’ is hier zeker het verbindende woord, los van de verschillende samenstellingen van de groep. Maakt helemaal niet uit. Juist heel ongedwongen en tot onze verrassing staan we op een gegeven moment twee- tot driestemmig te zingen. Wauw! Zijn wij dat? Jawel, dat krijgt Greet met haar enthousiasme steeds weer voor elkaar.’

‘Greet schept een vrolijke, ontspannen sfeer waar we eerst lekker gaan opwarmen en daarna samen de mooiste liederen gaan zingen. Ze oefent het lied stap voor stap in en iedereen zingt naar eigen mogelijkheden. Daarna zingen we het lied een aantal keren meerstemmig. Tussendoor drinken we koffie en thee en na afloop ontmoeten we elkaar nog even. Allemaal in een fijne sfeer om je weekend geïnspireerd te beginnen. Heel bijzonder.’