Zing mee!

Hou je, net als ik, heel erg van samen zingen?

Kom dan!

Eens in de 2 a 3 weken op woensdag ben je welkom om mee te zingen in het Eemklooster in Amersfoort. Er is plek voor 20 mensen.
We zingen eenvoudige liederen, mantra’s, canons en meerstemmig uit verschillende landen en culturen. Het ene moment zingen we uitbundig en opzwepend, een ander moment klein en ingetogen: swingend Afrikaans, gedragen Russisch, melancholisch Yiddisch, een verstillende mantra uit Taizé…

Maak je niet druk of je wel, niet of goed genoeg kunt zingen. Iedereen kan namelijk zingen op zijn eigen unieke manier. En het maakt niet uit of dat helder, hees, laag, zacht, bibberend, blij of ontroerd is. Het belangrijkste is dat je van samen zingen houdt, gewoon voor je plezier, ongedwongen en ter ontspanning. Als dat zo is ben je van harte welkom!

We beginnen met wat lichaamswerk zodat we wat losser in ons lijf komen te zitten en ontspannen, dat zingt veel prettiger. Van daaruit neem ik je mee in verschillende liederen die je, meestal na even doornemen, zo mee kan zingen. Doordat we de tijd nemen en herhalen hoef je steeds minder na te denken en gaat het zingen steeds meer vanzelf. Heel fijn is dat!

Het Eemklooster
Over de plek waar we zingen.
90 jaar geleden ontstond dit klooster. Het is een prachtige en sfeervolle plek met een wirwar van gangen en ruimtes waar je makkelijk kan verdwalen. De nonnen die hier woonden vatten het leven nogal serieus op; ze legden een gelofte af van armoede, gehoorzaamheid en kuisheid en zagen het als hun taak om de vrouwelijke jeugd op te voeden en onderwijzen. Ooit woonden hier 500 nonnen en meisjes.Maar hun aantal nam af en in 2006 verlieten de laatste paar nonnen het klooster, hun gemiddelde leeftijd was 90(!)
Inmiddels is deze plek iets frivoler geworden :-)) en bieden kleine ideële bedrijfjes en zzp-ers hier hun diensten aan. In de fotostudio van Annemiek van der Kuil mag ik samen met jullie zingen!

Praktisch:
Data: 2023, woensdag 11-10, 25-10, 15-11, 06-12

Programma:
16:30u inloop met thee
16:45u start met lichaamswerk, daarna gaan we zingen
18:00u eten, soep met brood
18:45u zingen
19:30u einde

Kosten : 25,- per keer of 90,- voor de hele serie

Graag vooraf betalen. 

Mijn rekeningnummer is: NL09 TRIO 0198 0537 97 op naam M.Blok.

Opgeven: per mail

Deelnemers over ons zingen:

‘Koffie, diverse potten geurende thee, water, lekkers, kaarsen aan, de stoelen in de kring. In deze huiselijke ambiance ontvangt Greet ons om samen te zingen. ‘Samen’ is hier zeker het verbindende woord, los van de verschillende samenstellingen van de groep. Op basis van inschrijving kan de groep de ene keer klein en de andere keer groter zijn. Maakt helemaal niet uit. Juist heel ongedwongen en tot onze verrassing staan we op een gegeven moment twee- tot driestemmig te zingen. Wauw! Zijn wij dat? Jawel, dat krijgt Greet met haar enthousiasme steeds weer voor elkaar.’

‘Greet schept een vrolijke, ontspannen sfeer waar we eerst lekker gaan opwarmen en daarna samen de mooiste liederen gaan zingen. Ze oefent het lied stap voor stap in en iedereen zingt naar eigen mogelijkheden. Daarna zingen we het lied een aantal keren meerstemmig. Tussendoor drinken we koffie en thee en na afloop ontmoeten we elkaar nog even. Allemaal in een fijne sfeer om je weekend geïnspireerd te beginnen. Elke keer heeft de groep een wisselende samenstelling. Heel bijzonder.’