Zing mee!

Maandagavond 06-05, 27-06 en 17-06
van 19:30-21:00
in het Kulturhus in Lintelo

Hou je, net als ik, heel erg van samen zingen?
Dat komt goed uit! Want ik organiseer regelmatig zangbijeenkomsten waar iedereen welkom is. Plezier en ontspanning staan voorop. Ervaring is niet belangrijk.

Het repertoire:
We zingen eenvoudige liederen, mantra’s, canons en meerstemmig uit verschillende tradities en culturen. Het ene moment zingen we uitbundig en opzwepend, een ander moment klein en ingetogen: swingend Afrikaans, gedragen Russisch, melancholisch Yiddisch, een Taizé-lied of een vrolijk Iers zeemanslied… je kan van alles verwachten.

We beginnen met wat fysieke oefeningen zodat we wat losser in ons lijf komen te zitten en ontspannen, dat zingt veel prettiger. Van daaruit neem ik je mee in verschillende liederen die je, meestal na even doornemen, zo mee kan zingen. Soms nemen we iets meer tijd voor een lied (bijvoorbeeld omdat het meerstemmig is), maar we maken het niet te moeilijk en vooral niet te serieus.

Zoals je ziet begin ik met 3 maandagavonden. Je mag een losse keer komen, maar ik vind het fijn als je vaker komt. Dan leren we elkaar wat beter kennen en dat maakt het samen-zingen prettiger. Deze serie beschouw ik als een kennismaking. Hierna bekijk ik hoe we verder gaan.

Praktische informatie:
Kosten: per avond: 15,- of 40,- voor 3 avonden.
Opgeven: per mail of door te bellen: 06-22966043
Adres: Kulturhus, Schooldijk 23, Aalten

https://www.kulturhuslintelo.nl/

Na het zingen kunnen we nog wat drinken in het cafe van het Kulturhus

Deelnemers over eerdere zangbijeenkomsten :

‘Koffie, diverse potten geurende thee, water, lekkers, kaarsen aan, de stoelen in de kring. In deze huiselijke ambiance ontvangt Greet ons om samen te zingen. ‘Samen’ is hier zeker het verbindende woord, los van de verschillende samenstellingen van de groep. Op basis van inschrijving kan de groep de ene keer klein en de andere keer groter zijn. Maakt helemaal niet uit. Juist heel ongedwongen en tot onze verrassing staan we op een gegeven moment twee- tot driestemmig te zingen. Wauw! Zijn wij dat? Jawel, dat krijgt Greet met haar enthousiasme steeds weer voor elkaar.’

‘Greet schept een vrolijke, ontspannen sfeer waar we eerst lekker gaan opwarmen en daarna samen de mooiste liederen gaan zingen. Ze oefent het lied stap voor stap in en iedereen zingt naar eigen mogelijkheden. Daarna zingen we het lied een aantal keren meerstemmig. Tussendoor drinken we koffie en thee en na afloop ontmoeten we elkaar nog even. Allemaal in een fijne sfeer om je weekend geïnspireerd te beginnen. Elke keer heeft de groep een wisselende samenstelling. Heel bijzonder.’