Zing mee!

Maandagavond 26-08, 16-09 en 07-10
van 19:30-21:00
in het Kulturhus in Lintelo

Hou je, net als ik, heel erg van samen zingen?
Dat komt goed uit! Want ik organiseer regelmatig zangbijeenkomsten waar iedereen welkom is. Plezier en ontspanning staan voorop. Ervaring is niet belangrijk.

Het repertoire:
We zingen eenvoudige liederen, mantra’s, canons en meerstemmig uit verschillende tradities en culturen. Het ene moment zingen we uitbundig en opzwepend, een ander moment klein en ingetogen: swingend Afrikaans, gedragen Russisch, melancholisch Yiddisch, of een vrolijk Iers zeemanslied… je kan van alles verwachten.

We beginnen met wat fysieke oefeningen zodat we wat losser in ons lijf komen te zitten en ontspannen, dat zingt veel prettiger. Van daaruit neem ik je mee in verschillende liederen. Soms kan je zo mee kan zingen, voor andere liederen nemen we wat meer tijd (bijvoorbeeld omdat het meerstemmig is).

Deze serie bestaat uit 3 zangbijeenkomsten. Je mag een losse keer komen, maar ik hoop natuurlijk dat je vaker komt, dan raken we meer op elkaar ingespeeld en dat zingt prettiger.

Praktische informatie:
Kosten: per avond: 15,- of 40,- voor 3 avonden.
Opgeven: per mail of door te bellen: 06-22966043
Adres: Kulturhus, Schooldijk 23, Aalten

https://www.kulturhuslintelo.nl/

Na het zingen kunnen we nog wat drinken in het cafe van het Kulturhus.

Opgeven kan per mail: blok.greet@gmail.com of door te bellen: 06-22966043

Deelnemers over eerdere zangbijeenkomsten :

‘Koffie, diverse potten geurende thee, water, lekkers, kaarsen aan, de stoelen in de kring. In deze huiselijke ambiance ontvangt Greet ons om samen te zingen. ‘Samen’ is hier zeker het verbindende woord, los van de verschillende samenstellingen van de groep. Op basis van inschrijving kan de groep de ene keer klein en de andere keer groter zijn. Maakt helemaal niet uit. Juist heel ongedwongen en tot onze verrassing staan we op een gegeven moment twee- tot driestemmig te zingen. Wauw! Zijn wij dat? Jawel, dat krijgt Greet met haar enthousiasme steeds weer voor elkaar.’

‘Greet schept een vrolijke, ontspannen sfeer waar we eerst lekker gaan opwarmen en daarna samen de mooiste liederen gaan zingen. Ze oefent het lied stap voor stap in en iedereen zingt naar eigen mogelijkheden. Daarna zingen we het lied een aantal keren meerstemmig. Tussendoor drinken we koffie en thee en na afloop ontmoeten we elkaar nog even. Allemaal in een fijne sfeer om je weekend geïnspireerd te beginnen. Elke keer heeft de groep een wisselende samenstelling. Heel bijzonder.’