Heel je lichaam

Een serie van 3 losse zaterdagen
in samenwerking met Arianne Wopereis

Voor mensen die meer contact willen maken met hun lichaam en willen luisteren naar haar natuurlijke kracht en wijsheid. Dagen waarin je hele lichaam meedoet en heling kan plaatsvinden, verbonden met je denken en voelen.

Met behulp van beweging, stem en stilte maken we een reis door ons lichaam. We ontdekken waar het levend en ontspannen voelt en ook waar blokkades zitten. Hierdoor kan je voelen wat jou helpt om een vrijer en vitaler mens te worden. 

In 3 dagen reizen we langs de zeven grootste chakra’s (energiepunten) in ons lichaam. Per dag staan we stil en zoomen we in op een thema en de chakra’s die daarbij horen. De dagen zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en als serie. 

De thema’s per dag:
Dag 1 (3 februari): Heel je lichaam – in vogelvlucht raken we alle 7 chakra’s kort aan. Je gaat ervaren wat de kwaliteit en kracht is van ieder chakra, waar bij jou de blokkades zitten en wat het effect daarvan is op de rest van je lichaam en op jou als mens in z’n geheel. We doorleven de blokkades, zodat daaronder de pure levensenergie weer vrij kan komen.

Dag 2 (23 maart): Bekken, stem en levenslust – Bekken en stem hebben een bijzondere relatie met elkaar. Als je de kracht en vitaliteit in je bekken kan voelen hoor je dat direct aan je stem, die is dan dieper en voller. Je wordt enthousiaster, inspirerender en je boodschap kun je beter overbrengen. Tijdens deze dag laten we ons inspireren door de energie van de haka, de energieke, rituele dans van de Maori’s. 

Dag 3 (4 mei): Hemel (kruin) en aarde verbonden door het hart – als mens sta je met je lichaam tussen hemel en aarde; om vitaal te zijn vraagt dit een verbondenheid en overgave aan beide polen, met je hart in het centrum. Op deze dag ga je ervaren wat je weerhoudt om je daaraan toe te vertrouwen, en wat het je oplevert als je dat wel doet: de verbinding tussen aardse kracht, liefde en wijsheid die je kunt gaan inzetten in je leven.

Over Arianne en Greet:
Zowel Greet als Arianne hebben vele jaren ervaring in het begeleiden van mensen op hun
levenspad. Zij werken allebei via lichaamsgerichte energetische oefeningen, en geloven in de ervaringsgerichte weg, waarbij inzichten komen door middel van het verbinden van lichaam, stem en geest.
Ze hebben meerdere opleidingen, cursussen en workshops gevolgd en opgezet op het
gebied van persoonlijke ontwikkeling, energetisch lichaamswerk, mindfulness, meditatie,
massage, stembevrijding, heling, opstellingenwerk.

De website van Arianne: https://ariannewopereis.nl/

Praktische informatie:
Data: zaterdagen 3 febr., 23 maart en 4 mei
Locatie: De Innerwaarde, Badhuisweg 16 in Zutphen; prachtig gelegen pal aan de rivier de IJssel
Tarief: 125 euro per dag en 350 euro voor de hele serie. Dit is inclusief lunch, koffie, thee en lekkers tussendoor
Aantal deelnemers: maximaal 10, minimaal 8.
Aanmelding en/of vragen: stuur een mail aan blok.greet@gmail.com